Hvad er bedømmelser?

Aldersbedømmelser er systemer, der bruges til at sikre, at underholdningsindhold, som fx spil, men også film, tv-shows eller mobilapps, er tydeligt mærket med en anbefaling om minimumsalder baseret på det indhold, de har. Disse aldersbedømmelser giver vejledning til forbrugere, især forældre, for at hjælpe dem med at beslutte, hvorvidt de skal købe et bestemt produkt til et barn.

Videospil nydes af meget forskelligartede spillergrupper i hele Europa. Både børn og voksne, mænd og kvinder spiller regelmæssigt spil enten på en dedikeret spillekonsol, en personlig computer eller en mobilenhed som fx en smartphone eller en tablet.

Mens de fleste spil er egnet til spillere i alle aldre, er andre kun egnet til ældre børn og unge teenagere. En bestemt del af spil på markedet har et indhold, der kun egner sig til et voksent publikum.

PEGI-bedømmelsen går på et spils aldersegnethed, ikke sværhedsgraden. Et PEGI 3-spil har ikke noget upassende indhold, men kan nogle gange være for svært at mestre for yngre børn. Til gengæld er der PEGI 18-spil, der er meget nemme at spille, men de indeholder elementer, der gør dem upassende for et yngre publikum.

PEGI bruges og anerkendes i hele Europa og støttes entusiastisk af Europa-Kommissionen. PEGI betragtes som en model for europæisk harmonisering inden for beskyttelse af børn.