A PEGI szervezet

Az Egységes Európai Játékinformációs Rendszer (PEGI) korhatár-besorolási rendszere azért jött létre, hogy segítsen az európai szülőknek abban, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak számítógépes játékok vásárlásakor. A PEGI 2003 tavaszán indult, és számos nemzeti korhatár-besorolási rendszernek lépett a helyébe egyetlen rendszerként, amelyet ma már Európa nagy részén, több mint 35 országban használnak (Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Koszovó, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Moldávia, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szerbia, Spanyolország, Svédország, Svájc, és az Egyesült Királyság).

A rendszer jelentős konzolgyártók, például a Sony, a Microsoft és a Nintendo, valamint interaktív játékkiadók és fejlesztők támogatását élvezi Európa-szerte. A korhatár-besorolási rendszert az Európai Interaktív Szoftver Szövetség (
ISFE) fejlesztette ki.

A PEGI rendszer napi szintű irányításáért, felügyeletéért és fejlesztéséért ma már a PEGI s.a. a felelős, amely egy belga törvények szerint bejegyzett független, társadalmi célú non-profit vállalat. A minél szélesebb körű tapasztalatok felhasználása érdekében a PEGI-t több igazgatótanács és bizottság vezeti, ahogyan azt a PEGI Magatartási Szabályzatának 12. cikke előírja.