Hva er aldersmerking?

Aldersmerking er det systemet som brukes til å sikre at underholdningsinndhold, f.eks. spill, men også film, tv-programmer eller mobilapper, er tydelig merket med en anbefaling for minimumsalder ut fra innholdet. Disse aldersmerkingene veileder forbrukere, foreldre spesielt, for å hjelpe dem med å avgjøre om de bør kjøpe et bestemt produkt til et barn.

Dataspill spilles av en veldig forskjellig gruppe av spillere i hele Europa. Både barn og voksne, menn og kvinner, spiller dataspill regelmessig, enten på en spillkonsoll, en datamaskin eller en mobilenhet som smarttelefon eller nettbrett.

Mens de fleste spill er egnet for spillere i alle aldre, er noen bare egnet for litt eldre barn og unge tenåringer. En del av spillene på markedet inneholder innhold som kun er egnet for voksne.

PEGI-aldersmerkingen vurderer hvilken alder som er best egnet for et spill, ikke vanskelighetsgraden. Et PEGI 3-spill vil ikke inneholde noen form for upassende innhold, men kan noen ganger være vanskelig å mestre for yngre barn. Omvendt finnes det PEGI 18-spill som er veldig enkle å spille, men som inneholder elementer som gjør dem uegnede for et yngre publikum.

PEGI er brukt og anerkjent i hele Europa og har entusiastisk støtte fra Europakommisjonen. PEGI er ansett som en modell for europeisk harmonisering for beskyttelse av barn.