Care este semnificația etichetele?

 

PEGI 3

PEGI 3

Conținutul jocurilor clasificate PEGI 3 este considerat adecvat pentru toate grupele de vârstă. Jocul nu trebuie să conțină niciun fel de sunete sau imagini care pot înspăimânta copiii mici. Un nivel foarte redus de violență (în context comic sau în circumstanțe specifice copilăriei) este acceptabil. Nu trebuie utilizat niciun fel de limbaj injurios.

 

PEGI 7

PEGI 7

Jocurile care conțin scene sau sunete care ar putea înspăimânta copiii mai mici ar trebui să se încadreze în această categorie. Un nivel foarte redus de violență (violență implicită, nedetaliată sau nerealistă) este acceptabil pentru un joc cu ratingul PEGI 7.

PEGI 12

PEGI 12

Jocurile video care prezintă un nivel de violență ușor mai explicită față de personaje imaginare sau violență nerealistă față de personaje asemănătoare oamenilor se încadrează în această categorie de vârstă. Pot fi prezente aluzii sau gesturi cu caracter sexual, în timp ce limbajul injurios trebuie să rămână la un nivel redus în această categorie. Jocurile de noroc, așa cum se desfășoară acestea în realitate, în cazinouri sau în săli de joc, pot de asemenea să fie prezente (de exemplu, jocuri de cărți care, în realitate, ar fi jucate pe bani).

PEGI 16

PEGI 16

Acest rating se aplică atunci când reprezentarea violenței (sau a activității sexuale) atinge un nivel similar cu cel care ar fi de așteptat în viața reală. În jocurile cu un rating PEGI 16, utilizarea limbajului injurios poate fi mai pronunțată și poate fi prezent, de asemenea, consumul de tutun, alcool sau droguri ilicite. 

PEGI 18

PEGI 18

Clasificarea pentru adulți se aplică atunci când nivelul de violență atinge un stadiu în care devine reprezentarea unei violențe extreme, a unui omor aparent fără motiv sau a unei violențe față de personaje fără apărare. Prezentarea în mod atractiv a consumului de droguri ilegale și activitatea sexuală explicită ar trebui să se încadreze, de asemenea, în această categorie. 

Descriptorii de conținut PEGI

Violence

Jocul conține reprezentări ale violenței. În jocurile cu ratingul PEGI 7, reprezentarea violenței poate fi doar nerealistă sau nedetaliată.  Jocurile cu ratingul PEGI 12 pot conține scene de violență într-un mediu imaginar sau violență nerealistă față de personaje asemănătoare oamenilor, în timp ce jocurile cu clasificate PEGI 16 sau 18 conțin scene de violență cu caracter din ce în ce mai realist.

Bad Language

Jocul conține limbaj injurios. Acest descriptor se regăsește pe jocurile cu ratingurile PEGI 12 (limbaj injurios moderat), PEGI 16 (de exemplu, injurii cu conotații sexuale sau religioase) sau PEGI 18 (de exemplu, injurii cu conotații sexuale sau religioase).

Fear

Acest descriptor poate apărea ca „Frică” pe jocurile cu PEGI 7, dacă acestea conțin imagini sau sunete care pot fi înfricoșătoare sau înspăimântătoare pentru copiii mici, sau ca „Oroare” pe jocurile cu un rating mai înalt care conțin secvențe care provoacă groază sau imagini care pot afecta emoțional la un nivel moderat (PEGI 12) sau intens și susținut (PEGI 16) (fără a include neapărat violență).

Gambling

Jocul conține elemente care încurajează sau explică jocurile de noroc. Aceste simulări ale jocurilor de noroc se referă la jocuri care se desfășoară în mod normal în cazinouri sau în săli de joc. Jocurile cu acest tip de conținut au ratingurile PEGI 12, PEGI 16 sau PEGI 18.

Sex

Acest descriptor de conținut poate să însoțească un rating PEGI 12 dacă jocul conține gesturi sau aluzii sexuale, ratingul PEGI 16 dacă există nuditate de natură erotică sau raport sexual fără ca organele genitale să fie vizibile sau ratingul PEGI 18 dacă în joc există activitate sexuală explicită. Reprezentarea nudității într-un conținut fără caracter sexual nu necesită un rating de vârstă specific și acest descriptor nu este necesar.

Drugs

Jocul conține reprezentări ale consumului de droguri ilegale, ale consumului de alcool sau de tutun sau referiri la astfel de activități. Jocurile cu acest tip de conținut au întotdeauna ratingul PEGI 16 sau PEGI 18.

Discrimination

Jocul conține reprezentări ale unor stereotipuri etnice, religioase, naționaliste sau de alt fel, de natură să încurajeze ura. Acest conținut este întotdeauna limitat la ratingul PEGI 18 (și este posibil să încalce legislația penală națională).

IGP

Jocul oferă jucătorilor opțiunea de a achiziționa produse sau servicii digitale cu bani în moneda din viața reală. Aceste achiziții includ conținut suplimentar (niveluri bonus, ținute virtuale, articole surpriză, muzică), dar și upgrade-uri (de exemplu, pentru dezactivarea reclamelor), abonamente, monede virtuale și alte forme de monede de joc.

Acest descriptor de conținut este uneori însoțit de un aviz suplimentar dacă achizițiile în joc includ articole aleatorii (precum cutii de comori sau pachete de cărți). Articolele aleatorii plătite cuprind toate ofertele din cadrul jocului în cazul cărora jucătorii nu știu înainte de achiziție exact ce vor primi. Aceste articole pot fi achiziționate direct, cu bani reali și/sau schimbate pentru o monedă virtuală de joc. În funcție de joc, aceste articole pot fi pur cosmetice sau pot avea o valoare funcțională. Avizul este întotdeauna afișat sub sau în dreptul etichetei de vârstă și al descriptorilor de conținut.