PEGI-organisaatio

Pan European Game Information (PEGI) on yleiseurooppalainen, vanhemmille tarkoitettu, ostopäätösten tueksi luotu ikäluokitusjärjestelmä videopeleille.  Se otettiin käyttöön keväällä 2003, jolloin se korvasi useita kansallisia ikärajausjärjestelmiä ja se on nykyään käytössä yli 35 Euroopan maassa (Albania, Itävalta, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsekin tasavalta, Tanska, Eesti, Suomi, Ranska, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Israel, Italia, Kosovo, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Moldavia, Montenegro, Alankomaat, Norja, Slovakia, Slovenia, Puola, Portugali, Romania, Serbia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Ukraina ja Yhdistynyt kuningaskunta).

Järjestelmää tukevat useimmat suuret konsolivalmistajat, kuten Sony, Microsoft ja Nintendo, sekä interaktiivisten pelien kustantajat ja kehittäjät kaikkialla Euroopassa. Ikäluokitusjärjestelmän on kehittänyt Interactive Software Federation of Europe (ISFE).

PEGI-järjestelmän päivittäinen hallinnointi, valvonta ja kehittäminen luovutettiin PEGI s.a.:lle, joka on riippumaton, voittoa tavoittelematon yritys, jolla on Belgian lain mukainen sosiaalinen päämäärä. Laajaa kokemusta hyödyntäen PEGI:ä ohjaavat useat eri lautakunnat ja komiteat, kuten PEGI:n käytännesääntöjen artiklassa 12 määrätään.